Στο At Holidays ένας έμπειρος ταξιδιωτικός σύμβουλος είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει. Ταξίδια | Εκδρομές | Ξενοδοχεία | Κρουαζιέρες | Αεροπορικά Εισιτήρια | Σχολικές Εκδρομές
Τελευταία άρθρα από το Travel Blog
+30 210 3311900
info@atholidays.gr
+30 210 3311900
Top
 

Δαλματικές Ακτές

Δαλματικές Ακτές

από € 369 το άτομο
Ντουμπρόβνικ, Μπούντβα, Κοτορ, Μοσταρ, Τσαφτατ, Σπλιτ, Νεουμ

Δαλματικές Ακτές – Μοντενέγκρο – Κροατία – Βοσνία

 

7 Ημέρες
 • Προορισμός
 • Με μια ματιά
  Δαλματικές Ακτές
  Ξενοδοχεία 4*
  Ξεναγήσεις
  Μεταφορές
  Φ.Π.Α.
  Ημιδιατροφή
 • Not Included
  Επιπλέον Παροχές
  Παιδί Δωρεάν
  Επιπλέον Γεύματα
  Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
  Αεροπορικά Εισιτήρια
  Ξενοδοχεία 5*
  Ξενοδοχεία 3*
  Φόροι Αεροδομίων
  Ποτά
  Πρωινό
  Εορταστικά Γεύματα
  Πλήρης Διατροφή
  All Inclusive
  Ξεναγήσεις
1
1η Ημέρα: Αθήνα | Τίρανα

Συγκέντρωση στις 06.00 και αναχώρηση για την Αλβανία. Η  διαδρομή μας μέσω Λαμίας – Καστοριάς με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της  Κρυσταλλοπηγής – διέλευση συνόρων. Συνεχίζουμε  για το Δυρράχιο μέσω Ελμπασάν και Πόγραδετς όπου θα κάνουμε στάση για καφέ στις όχθες της Λίμνης Οχρίδας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή των Τιράνων. Δείπνο,  διανυκτέρευση.

2
2η Ημέρα: Τίρανα - Άγιος Στέφανος - Κοτορ - Νεουμ

Πρωινό και αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ. Διασχίζοντας τη βόρεια ΑΛΒΑΝΙΑ, θα φτάσουμε στα σύνορα με το  Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο) – διέλευση συνόρων.  Εν συνεχεία, περνώντας από την παραθαλάσσια πόλη του Μπάρ, θα κάνουμε στάση για πανοραμικές φωτογραφίες του γραφικού νησιού Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος) το  <Mόντε Κάρλο> των Βαλκανίων, όπως χαρακτηρίζεται όχι άδικα, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας  ζωγραφικής. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Καταλήγουμε το απόγευμα στο Νέουμ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3
3η Ημέρα: Νεουμ - Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση Πόλης) - Νεουμ

Πρωινό και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για ψώνια και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4
4η Ημέρα: Νεουμ - Σπλιτ (Ξενάγηση Πόλης) - Νεουμ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Ο καθεδρικός ναός του Σπλιτ είναι το σημαντικότερο οικοδόμημα σε ολόκληρο το Παλάτι και πιθανόν ο αρχαιότερος της Ευρώπης. Η Παλιά Πόλη κηρύχθηκε, το 1979, Μνηµείο Παγκόσµιας Κληρονομιάς λόγω των πολυάριθμων καλά διατηρημένων έργων αρχιτεκτονικής από όλες τις περιόδους της ιστορίας του. Το άγαλµα του επισκόπου Grgur Ninski, έξω από την πόλη. Το τρίψιµο των δακτύλων του αγάλµατος λέγεται ότι φέρνει τύχη. Το Ρολόι της Πόλης βρίσκεται στην κορυφή ενός πύργου (που καταλήγει σε ένα γοτθικό καµπαναριό) και τοποθετήθηκε εκεί τον 15ο αιώνα. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον αξιοθέατο, µιας και ο δίσκος του διαιρείται σε 24 τµήµατα, αλλά παραδόξως δεν είναι πολύ δύσκολο στο να διαβάσει κανείς την ώρα. Μετά την ξενάγησή μας θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για γεύμα. Επιστροφή στο Νέουμ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5
5η Ημέρα: Νεουμ - Μοσταρ - Νεουμ
Πρωινό και αναχώρηση για το ΜΟΣΤΑΡ, το «μαργαριτάρι» της Βοσνίας! Στο κέντρο της Ερζεγοβίνης, σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη από ψηλά βουνά, το Μόσταρ, η 5η μεγαλύτερη πόλη, είναι το οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της Ερζεγοβίνης, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Νερέτβα που τη διασχίζει. Θα ξεναγηθούμε στη παλαιά πόλη, την παλιά γέφυρα Στάρι Μοστ που είναι το πρώτο μνημείο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα θαυμάσουμε τους πύργους «φρουρούς» της γέφυρας, Τάρα και Χαλεμπίγια, θα περιπλανηθούμε στη παλιά αγορά Κουγιουντζιλούκ και πολλά άλλα σε μια έντονα ανατολίτικη ατμόσφαιρα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και ψώνια.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και αναχώρηση για βραδινή έξοδο στο φωταγωγημένο Ντουμπρόβνικ. Επιστροφή, διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα: Νεουμ - Μπουτβα (Μαυροβούνι) - Τίρανα
Πρωινό και αναχώρηση, με ενδιάμεση στάση στο παραθαλάσσιο Τσάφτατ, για να επισκεφτούμε το φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες. Θα ξεναγηθούμε στην τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη της. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και βόλτες στην παραλία της Μπούτβα. Αναχώρηση για τα σύνορα της Αλβανίας και άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή των Τιράνων. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
7
6η Ημέρα: Τίρανα - Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα,  με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται με πολυτελή πούλμαν
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
 • 6 πρωινά και 6 δείπνα
 • Αρχηγός / συνοδός
 • ΤΟΠΙΚΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
 • ΦΠΑ
 • Δημοτικοί φόροι όπου υπάρχουν
 • CHECKPOINTS 
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα
  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
 • ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ Ή ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΟΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΕΩΝ
 • ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ (Green Certificate) ή 2. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ PCR TEST ΕΩΣ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ή 3. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΟΣΗΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 14 ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΕΩΣ 180 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ (recovery certificate)
Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα, χωρίς καμία παράλειψη.  
Ηµέρες Τιµή το άτοµο Μονόκλινο

Ξενοδοχεία

ή παρόµοια

Διατροφή Αναχωρήσεις
7 369€ +160€ 4 αστέρων Ημιδιατροφή 25/10