Ημέρες:
4 Ημέρες Οδικώς
Τιμή:
από 155€
Το πακέτο περιλαμβάνει:
Τρεις διανυκτερεύσεις στα κεντρικότατα και πολυτελή ξενοδοχεία Holiday Inn 5* ή Mediterranean Palace 5* | Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό σε μπουφέ & δείπνο σε μενού 3 πιάτων) | Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο | Αρχηγός εκδρομής | Ασφάλεια αστικής ευθύνης | Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής στα ξενοδοχεία | Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους | Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Θεσσαλονίκη 5 Αστέρων

1η Ημέρα: 27/10 Αθήνα, Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας, Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό (προαιρετικά) και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο & διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: 28/10 Οχυρό Ρούπελ, Λίμνη Κερκίνη
Πρωινό μπουφέ και ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσουμε (ατομικά) την στρατιωτική παρέλαση. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα οχυρών που κατασκευάστηκαν σε όλη τη γραμμή Μεταξά και που στις μέρες μας λειτουργεί ως ένα ιστορικό μνημείο. Κατά την επίσκεψή μας θα ξεναγηθούμε από αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού και μέσω οπτικοακουστικού συστήματος διάρκειας είκοσι λεπτών, θα μας γίνει παρουσίαση της μάχης των οχυρών. Επίσκεψη στο μουσείο και στο περίπτερο των επισκεπτών για να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την τεχνητή λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα. Μετά την περιβαλλοντική μας ξενάγηση θα έχουμε χρόνο για προαιρετικό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: 29/10 Λουτρά Πόζαρ, Έδεσσα
Μετά το πρωινό θα πραγματοποιήσουμε εξόρμηση 13 χλμ. από την Αριδαία στα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 369 – 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Τα Λουτρά Πόζαρ είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τόσο κατά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, όσο και κατά την ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Έπειτα αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες της και θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για περίπατο και φαγητό (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: 30/10 Θεσσαλονίκη, Αθήνα
Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό (έξοδα ατομικά).